4 августа 2020

Фінішна шпаклівка

Фінішна шпаклівка

Шпаклівка стін або стелі є обов’язковим видом робіт для оздоблення всередині приміщення. Так як раніше особливих вимог не було, в новобудовах досить рідко можна було зустріти ідеальні стіни, адже будівельники нехтують правилами і залишають поверхню в недбалому вигляді. Через це шпалери погано тримаються, та й всі нерівності штукатурки проступають через них. Зараз вимоги стали трохи жорсткіше, тому в хід йде фінішна шпаклівка.
«Скільки шарів шпаклівки потрібно наносити» і «Як правильно наносити шпаклівку на стіну» ці питання найчастіше чують виробники і продавці матеріалів.
Фінальна шпаклівка є заключним етапом підготовки поверхні перед її декорацією (фарбування, поклейка шпалер). Але для чого її необхідно класти?
Без цього етапу вади будуть присутні навіть в разі ретельної обробки поверхні. Це не так важливо при наклеювання шпалер з грубою текстурою, але для тих, хто планує використовувати шовкографію або тканинні шпалери, відсутність шпаклівки не тільки не зможе приховати нерівність стіни, а, навпаки, її підкреслить.
Слід шпаклювати фінішною шпаклівкою тим, хто бажає поклеїти шпалери з дрібним принтом.

Як шпаклювати стіни, якщо немає можливості викликати майстра? Шпаклівка стін своїми руками припускає використання наступних інструментів і матеріалів:
1.Дриль, яка обладнана насадкою-міксером. Для приготування фінішної шпаклівки необхідно використання спеціального міксера, що дозволяє позбавлятися від присутніх грудок продукту. Такий прилад дозволить отримати однорідну суміш високої якості.
2.Шпателі різних габаритів. Шпатлювання обов’язково вимагає наявність хоча-б двох шпателів, один – невеликий, другий – не менше 50-ти см. Важкодоступні місця вимагають маленького інструменту, але для економії часу слід використовувати і великий.
3.Фінішна шпаклівка стін вимагає етапу грунтовки, хоч його і пропускають для економії коштів і часу. Перед шпаклюванням грунтування покращує міцність матеріалів для обробки і дозволяє поліпшити зчеплення стін зі шпаклівкою. Якщо виникає питання, як наносити фінішну шпаклівку, для початку необхідно звернути увагу на цей етап, адже все може зійти нанівець.
4.Процес роботи передбачає вирівнювання поверхні, а щоб контролювати це, знадобитися рівень. Часто монтують спеціальні маячки, які служать помічниками в подальшому вирівнюванні.
5.Одними шпаклювальними матеріалами не обійтися, знадобиться наждачний папір, щоб домогтися ідеальної рівності стіни. Її використовують безпосередньо після того, як висох шар шпаклівки. Щоб отримати максимальну ефективність і якість, краще використовувати папір з індексом 240. Дрібна шкурка застосовується під час фінішного етапу, а груба – після стартової шпаклівки. Ручний шкуротер дозволить спростити процедуру ошкуривания і підвищить якісність виконуваного етапу.
6.Шпаклівка стін своїми руками вимагає і порожній ємності обсягом не менше 10 л. Можна використовувати відро, за допомогою якого буде розмішуватися склад.

Шпаклівка Putz -Master торгової марки German Stone - це готова до застосування фінішна шпаклівка. Putz-Master призначена для вирівнювання бетонних стін і стель, цементно-вапняних, дерев'яних і гіпсових поверхонь, а також для декоративної шпаклівки гіпсокартонних плит всередині приміщень.
Властивості фінішної шпаклівки Putz-Master: біла після висихання; прекрасна адгезія до основи; легко накладається, шліфується і фарбується; швидко висихає.
Витрата на 1 кв.м при товщині шару 1мм 1,5 кг.

Пожаловаться модератору