4 августа 2020

Короїд

Короїд

Кожен хоче, щоб його житло було затишним і красивим і кращим ніж у сусіда, або хочаб не гіршим . Хтось запрошує для оформлення професійних дизайнерів, а деякі хочуть самостійно прикрасити кожну кімнату. Одним з найпопулярніших способів декорування стін приміщень є нанесення штукатурки по технології короїд. З її допомогою можна домогтися оригінальної рельєфної поверхні, яка стане прикрасою будь-якого інтер'єру або фасаду. Самим дивним фактором є те, що створити унікальну і естетично привабливу фактуру на стінах свого будинку може будь-яка людина.

Короїд – так називається тип декоративної обробки внутрішніх або зовнішніх стін будинку. За допомогою незвичайної по виду штукатурки можна оригінально прикрасити будь-який будинок, приміщення.
Особливість короїда – текстуроване покриття. Розчин, який наноситься на стіну, містить дрібні гранули. В процесі розтирання суміші по поверхні вони утворюють характерні борозни. Зовні поверхня стін як би поїдена шашілью.Існують різні технології декоративної обробки методом короїд: дощик, килим, баранчик. Все залежить від способу розтирання штукатурки.
Структурна штукатурка не тільки прикрасить дім, але і забезпечить хороший захист стін від зовнішнього впливу.  Колірна гамма штукатурної суміші досить різноманітна. Можна підібрати більш світлі, або, навпаки, більш темні відтінки кольору.
Не забувайте про грунт!!! Це означає, що пігмент додається в грунтувальну суміш. Зауважимо, що нанесення грунтовки рекомендовано проводити в будь-якому випадку. Вона не тільки підвищує захисні властивості декоративної обробки, але і забезпечує краще зчеплення (адгезію) фарби і штукатурки. Грунтовка більш рідка по консистенції, що дозволить добре фарбувати поглиблення.
При виконанні зовнішніх робіт обов’язково враховуйте допустимі атмосферні умови. Коли справу зроблено, не залишайте малярний інструмент брудним. В іншому випадку його більше не вдасться використовувати.

Головне, що потрібно людині, яка не має досвіду нанесення штукатурки короїд – це чітко дотримуватися інструкції і зазначених у ній правил. Наприклад, одним з найважливіших етапів створення красивого оформлення стін є їх попередня підготовка. Тобто поверхня ретельно вирівнюється за допомогою шпаклівки або звичайною піщано-цементної штукатурки. А один з самих економних і сучасних способів припускає нанесення декоративного шару за технологією Короїд безпосередньо на шар пінопласту. Переваги цього методу очевидні – вирівнювання буде полягати тільки в затиранні швів між листами утеплювача.

Уникнути можливої появи в майбутньому тріщин на поверхні допоможе використання армуючої сітки. Втім, часто нанесення короїду своїми руками обходиться без цього етапу, так як штукатурка і без того чудово кріпиться до обробленої спеціальним грунтом стіні. Однак, якщо будинок знаходиться в зоні підвищеної вологості і різкими сезонними коливаннями температур, то без армуючої сітки зберегти красу декоративного шару не вийде.

Пожаловаться модератору