4 августа 2020

Мозаїчна штукатурка

Мозаїчна штукатурка

Облицювання фасаду мармуровою крихтою!!!!
Перед початком нанесення мармурової штукатурки хочу поділитися досвідом і порадити вам, використовувати гнучкий шпатель, не забувайте якомога частіше його споліскувати. Як і для багатьох облицювальних робіт потрібна попередня підготовка стіни.
Для початку якісно підготуйте стіну для нанесення крихти. Поверхня повинна бути сухою і чистою - це запорука хорошого зчеплення.
Після закінчення підготовчих робіт необхідно прогрунтувати стіну. Ця дія дуже легке, але я хочу відкрити один секрет! Нанесіть грунтовку на стіну - як це вимагає виробник, попередньо підмісивши в нього барвник в тон використовуваного мармурового покриття, або ж замовте грунт уже в тон вашої штукатурки.
Це послужить своєрідним фоном і дозволить наносити крихту не таким товстим шаром, як потрібно для перекриття чорнової штукатурки. Завдяки цьому ви зможете заощадити на матеріалі і при цьому не погіршити властивості фасаду будинку.
Після цього Вам залишається почекати добу і приступати до нанесення мармурової крихти. Як я вже писала, використовуйте м'який шпатель і наносите матеріал за допомогою рухів знизу вгору.Якщо площа, яку потрібно обробити, дуже велика, то покличте на допомогу друга - разом буде швидше і веселіше, до того ж ви не дасте крихті висихати завчасно. Коли робота шпателем закінчена, проведіть по стіні рукою - шорстка поверхня, чи не так?
Може такий варіант вам і сподобається, але однозначно не потішить, коли ця стіна буде вбирати бруд і пил. Саме тому я відкрию ще один секретик. Фасад, оброблений таким способом можна покрити акриловим лаком. Це створить ефект плівки і захистить фасад від забруднень. І до того ж всі знають, що покриття лаком додає кольору насиченості.
Якщо ви любите свій будинок, то захистіть не тільки його внутрішнє приміщення, але і його фасад. Після цього він прослужить вам довгі роки і не перестане радувати ще не один десяток років.

Пожаловаться модератору