4 августа 2020

стяжка

стяжка

Мабуть, тільки професійним будівельникам відомий той факт, що стяжка під теплу підлогу трохи відрізняється від звичайної основи підлоги, на яку не впливають різкі перепади. Саме завдяки цим відмінностям вона довгий час не розтріскується. Мало того, завдяки ним тепло від підлоги переноситься тільки в приміщення, а плити перекриття не прогріваються, що неодмінно позначається на ефективності роботи системи в цілому. Саме про такі відмінності піде мова про особливості стяжки для теплої підлоги і її технології заливання.
Стяжка під теплу підлогу: чотири фактори основи, що забезпечують якість:
-Грамотна теплоізоляція – у її завдання входить направити максимальну кількість теплової енергії усередину приміщення й не дати їй поширюватися вниз, до плит перекриття. Досягається такий ефект за допомогою використання двох видів теплоізоляційних матеріалів – це пінопласт, який не дозволяє холодному бетону плит перекриття швидко охолоджувати нагрівальні елементи, та теплоізоляція, що також відбиває тепло, яка властиво, і направляє потоки теплової енергії усередину приміщення.
Укладається цей матеріал шарами – спочатку пінопласт (його товщина не повинна бути менше 30 мм), а потім поверх нього розстеляється теплоізоляція, що відбиває, стики між якою проклеюються алюмінієвим скотчем.
-Якісне армування. Саме завдяки посиленню стяжки підлоги металом вона не руйнується під впливом навантажень. Важливість цього елемента стяжки не можна недооцінювати – слід пам’ятати, що під стяжкою перебуває м’який матеріал, який може легко деформуватися, у результаті чого неармована стяжка буде попросту тріскатися.
-Демпферна стрічка. У її завдання входить протистояти температурним деформаціям стяжки – немає такого матеріалу, який би не реагував на температуру своїм розширенням. Подовжуючись у всіх напрямках, не прив’язана намертво до плит перекриття стяжка впирається в стіни й починає підніматися коржом, у результаті чого на ній з’являються всі ті ж тріщини.Стяжка, що розтріскується не здатна рівномірно розподіляти навантаження, до того ж через ці деформації можуть ушкодитися нагрівальні елементи теплої підлоги. От з якими завданнями справляється демпферна стрічка, у якості якої виступає м’який і пористий матеріал. Також у ролі демпфера може виступати пінопласт низької щільності, покладений по всьому периметру приміщення уздовж стін.
- Суміш для стяжки теплої підлоги – її роль у створенні стяжки під водяну або яка-небудь іншу теплу підлогу переоцінити складно. Правильно приготовлений розчин, у якому чітко дотримані пропорції всіх необхідних компонентів – це застава якості підлоги, а під ним мається на увазі не тільки його міцність і здатність протистояти будь-яким навантаженням, але і його теплопровідність.У розчин також можуть додаватися спеціальні пластифікатори й модифікатори – перші дозволяють зробити суміш пластичною, що дозволяє знизити товщину шару стяжки над підлогою, а другі додають розчину додаткові властивості (наприклад, не замерзати при негативних температурах).
На закінчення ще одне – перш ніж включати підігрів підлоги і перевіряти його роботу, стяжка під теплу підлогу повинна повністю висохнути. Як правило, залежно від температурного режиму в приміщенні, це відбувається протягом 2 тижнів.

Пожаловаться модератору